dilluns, 21 d’octubre del 2013

Espectacles a Sant Vicenç de Montalt.


Esteve Albert va organitzar i va dirigir molts espectacles teatrals al Maresme. Aquí reproduim algunes informacions sobre aquests espectacles.

La representació de Medea a la caleta dels Pins (Sant Vicenç de Montalt) l’estiu de 1963 havia estat un èxit dins el Primer Festival Turístic del Maresme. Ara, Esteve Albert es va posar davant una nova fita, llançat com era: escenificar l’obra de sor Isabel de Villena De Nativitate Christi a Sant Vicenç de Montalt, i tornar a fer aparèixer el poble a la premsa nacional i estrangera. 

Esteve Albert en un assaig de Medea
El cronista local ho explica així: “ Atent els suggeriments de l’Albert fou decidit, de bell antuvi, muntar un espectacle nadalenc, dins l’església, que ja signifiqués pel futur una definitiva tradició”.
Representació de Medea a la caleta dels Pins a Sant Vicenç de Montalt 1963
De Navitate Christi, a manera d’auto sacramental, es va considerar l’obra idònia que requerien les exigències del moment i es va portar a terme amb el patrocini del Patronat. L’adaptació va ser del mateix Esteve Albert a partir de De Vita Christi, obra medieval del segle XV de sor Isabel de Villena, de la qual el Nativitate és una part. La música la va preparar el mestre Narcís Bonet i va ser interpretada pels components de l’Orfeó Parroquial El Delme.
Imatge de la representació de l'obra Navitate Christi
Aquest veritable oratori nadalenc, el primer pessebre vivent del Maresme, va ser representat per primera vegada a l’església gòtica Sant Vicenç el 14 de desembre del mateix any 1963.
Va ser la manifestació artisticoteatral més important que ha tingut lloc mai al poble. Es va considerar del màxim interès pels centenars d’espectadors que es van traslladar des de la Ciutat Comtal, de diversos llocs del Maresme i d’altres comarques, cosa que va comportar que excepcionalment van ser insuficients els carrers i places del poble per poder encabir els cotxes dels visitants.
Tots els mitjans de comunicació van difondre l’esdeveniment. La premsa de Barcelona va tornar, com ja havia succeït el 1963 arran de Medea, a fer-se ressò de Sant Vicenç de Montalt. El nom de la vila va aparèixer a les capçaleres de les principals publicacions i mitjans audiovisuals, com va ser més endavant la portada a tot color de la Vanguardia del dia 24 de desembre de 1969.

Informació extreta del llibre "Esteve Albert i Sant Vicenç de Montalt"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada